#

Worstmakerij


De worstmakerij is voor ons de keuken waar wij alle vleeswaren/worstsoorten zelf produceren. Van hier komen al die lekkere producten die wij in de winkel verkopen en waar wij al vele prijzen mee gewonnen hebben.

We kunnen de producten uit de worstmakerij onderscheiden in:

  • Vleeswaren: deze bestaan uit een of meerdere hele vleesdelen zoals ham, rookvlees, fricandeau, etc.
  • Worstsoorten: deze bestaan uit vlees dat met bijvoorbeeld een gehaktmolen is verkleind. Vervolgens worden deze samen met kruiden en hulpstoffen als vulling, in een vorm of darm wordt gestopt. Voorbeelden zijn corned beef, leverworst, tongenpastei, gebraden gehakt, etc.

Wij zijn toegelaten tot het worstmakersgilde. Dit is een gilde voor ambachtelijke slagers met een eigen worstmakerij. Wijzelf kunnen hier terecht over alles wat te maken heeft met worstmaken, zoals:

  • Vragen bij problemen (telefonische helpdesk)
  • Recepturen
  • Adviezen
  • Praktijk avonden met collega gildeleden
  • Keuringen en beoordeling van producten
  • Nieuwe ontwikkelingen op vakgebied

Hierdoor blijven wij altijd up to date en kunnen wij ons gehele assortiment vleeswaren/worstsoorten zelf produceren. Dat we goed bezig zijn blijkt uit de vele prijzen en bekroningen, maar bovenal uit de enthousiaste reacties en complimenten van onze klanten.

Zelfgemaakte specialiteiten zijn er teveel om op te noemen. Enkele voorbeelden zijn salami met salie, chorizo, coppa, bakbloedworst, achterham, runderrookvlees, tongenworst, leverworst, gekookte worst, gerookte ossenworst en pekelvlees.